Der Jahrgang 2021 ist die zweite Ausgabe von Cristina’s Signature, einem Wein, der von Pauls Frau Cristina kreiert wurde. Er wird für seine intensiv aromatischen Beeren und ausgewogenen, nuancierten und lebendigen Weine in Erinnerung bleiben. Die Saison begann mit geringen Niederschlägen und einem kalten Winter, aber der Rest der Saison war mild. Warme Temperaturen im Mai förderten eine kompakte Blüte und einen gleichmäßigen Fruchtansatz. Kühle Morgen und warme Nachmittage im Sommer ließen die Früchte langsam reifen. Die Ernte begann am 6. September und brachte junge, energiegeladene und köstliche Weine hervor. Der Cristina’s Signature 2021 präsentiert einen tintenschwarzen Granatton mit einem üppigen Bouquet aus saftigen Himbeeren und dunkelroten Johannisbeeren, untermalt von einer subtilen Minznote. Der reichhaltige Geschmack ist außergewöhnlich ausgewogen mit eleganten, feinkörnigen Tanninen und einer frischen Säure, verwoben mit Aromen von Brombeeren, Heidelbeeren und dunkler Schokolade. Verwoben mit einer Mineralität aus zerkleinertem Gestein – typisch für die vulkanischen Böden des Standorts – sorgt der strukturierte mittlere Gaumen für gute Spannung bis zum langen, komplexen Abgang. 82% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot, 2% Merlot.
James Suckling
A great example of a 2021 from a district of southern Napa that often produces the coolest, most supple cabernets. So dense yet silky and elegant. Graphite, iron, seashell and espresso aromas meet super-concentrated flavors of blackcurrant, blackberry and cocoa, all wrapped in extra-fine tannins that structure it for long aging without being at all harsh to sip now. Fresh and balanced. Drinkable now, but best from 2030.
Colin Hay
(Nathan Coombs Estate, Coombsville, Napa Valley; 100% Cabernet Sauvignon; 14.5% alcohol; tasted with Paul Hobbs and then at the Joanne press tasting). Full. Tight. Dense and compact. Graphite and a touch of cedar. So spherical in form – and, interestingly, one senses that already from the aromatics. Cinnamon, white pepper, cassis, a hint of blackcurrant leaf, sage, oregano. Peony and rose petal. So plush, plump and full in the mouth – that spherical form anticipated from the aromatics so vividly present on the palate. Crystalline and limpid, lithe and engaging. I love the little grip of the ultra-fine grained tannins – the Paul Hobbs signature – and the graphite that is the terroir signature, Cristina’s signature. Incredibly long and gently tapering towards a far-distant horizon. So pure and integral, so fine and elegant. A staggering wine with great aging potential that is already fabulously accessible and utterly beguiling. Spectacular.
Jane Anson
The aromatics are closed at first, so give this time, allowing the savoury cassis, blueberry, squid ink and saline character to emerge. A joy to taste, and captures the feel of a Cabernet Sauvignon that intends to make you wait, not playing all its cards yet. As it opens, a floral character appears, along with briar patch, hedgerow, full of energy and lift, with great balance. First time on the Place for Paul Hobbs' 29ha Coombsville estate, 45% new oak, a vineyard he bought in 2012. 3.6ph. Tasted twice.
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