Aromen von schwarzen Oliven, Graphit und Tapenade. Duftende Welle von Schokoladenminze, asiatischen Gewürzen und Salbei-Lorbeerblatt-Kräutern. Blumig nach Iris und getrocknetem Hibiskus. Unverhohlen 100% Cabernet, 100% neues Eichenholz, 100 % Penfolds. Eine Geschmeidigkeit und Straffheit, die tiefgründig ist. Feine, lange reife Tannine – ein deutlicher mittlerer Gaumen und eine überzeugende Länge – eine Mischung aus Cabernets von den unterschiedlichen Böden von Coonawarra, Barossa Valley, Padthaway, McLaren Vale.
James Suckling
Rather seductive aromas of cedar and bark with blackberries, blackcurrants, light milk chocolate and stone. Full-bodied, very round and polished. Tight, focused tannins at the end. Ink and baking spices. Finished fermentation in American oak and aged 18 months. Try after 2027.
Wine Advocate
I recently tasted through a vertical of Bin 707, back to the very first vintage made in 1964. I have had some older vintages of this cuvée in the past, and once the 1964 vintage, but never a full suite. It was immediately obvious that the American oak élevage works very well in the cuvée over time, and it has the capacity to be an incredibly elegant wine. I did note that the alcohols have slowly risen over time, from as low as 12% alcohol from the 1960s, through to 13.5% in the late 1990s. As we progress through the 2000s, the wine sits at around 14% to 15% alcohol. This does make me wonder about the longevity of the wine over time, as those older wines were just so lovely in their delicacy and claret feel. So, to this 2022 Bin 707 Cabernet Sauvignon. It is more structural, firm and restrained than the 2021 before it, and while the oak is pronounced and firm, the wine expounds symmetry, proportion and length. Don't drink it for a while though, unless the oak is the aspect you seek. It matured for 18 months in American oak (100% new).
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Vin Lorenc GmbH | Rudolfstr. 45 | 40549 Düsseldorf
Weitere Informationen über das Weingut Penfolds
Wie viele Weingüter hat auch Penfolds einmal klein angefangen. Das alteingesessene Weingut wurde 1844 von dem englischen Arzt Dr. Christopher Rawson Penfold gegründet, der seinen Patienten Wein als Gesundheitstonikum empfahl. Die Reben pflanzte er in Magill, neun Kilometer von Adelaide entfernt, im Süden Australiens. Magill Estate ist heute noch Hauptsitz des Hauses. Bis zum Jahr 1962 wurde das Gut von Rawson Penfolds Nachfahren weitergeführt. Seit 2002 wird auch der Grange wieder auf Magill Estate vinifiziert.